Talentovaný 16-ročný žochár Paulovič do Södertälje

01.08.2011 Celý región

ŠTOKHOLM 1. augusta (WEBNOVINY) - Jedna z najväčších nádejí slovenského hokeja 16-ročný útočník Matej Paulovič sa predstaví v budúcej sezóne v najvyššej švédskej dorasteneckej súťaži do 18 rokov v tíme Södertalje. "Ďalšou našou posilou je slovenský junior Matej Paulovič. Hoci má len 16 rokov, vybrali ho reprezentovať na Memoriál Ivana Hlinku, kde hrajú hráči do 18 rokov. Musí teda byť na ňom čosi neobyčajné," píše sa na stránke klubu, kde je aj výzva pre hostiteľské rodiny, ktoré funkcionári hľadajú pre všetky tri svoje zahraničné posily - okrem Pauloviča aj pre dvojicu Slovincov - obrancu Luku Kraighera a útočníka Nika Pema, ktorí sú na rozdiel od Slováka vo švédskom klube len na skúške.

Zaujímavé je, že juniorku Södertälje do 20 rokov by mohol posilniť hráč zvučného mena. Onedlho 18-ročný útočník Gašpar Kopitar je mladším bratom známeho útočníka Los Angeles Anžeho a vo švédskom tíme elitnej juniorskej súťaže je na skúške.

Matej Paulovič, ktorý je synom Miloša Pauloviča, bývalého hokejového obrancu Slovana či Nitry a v súčasnosti mládežníckeho trénera Topoľčian, je odchovancom topoľčianskeho hokeja. V dorasteneckej extralige si v uplynulej sezóne v drese HC Topoľčany v 42 zápasoch pripísal 62 bodov (33+29).
 

Vyberte región